Internet mládeži

Internet mládeži





Konference 2013: Novinky v prevenci online kriminality upozorňuje na aktuální problémy

TAMeK

2013-05-23

Bezpečnost

Přečteno: 1880

Komentářů: 0


Ústavně-právní výbor Senátu Parlamentu ČR a Národní centrum bezpečnějšího internetu (NCBI) pořádají tradiční jarní konferenci, která propojuje odborníky z oblasti informačních a komunikačních technologií, státní i firemní sféry a odborníky pracující s dětmi a mládeží -- zejména pedagogy, sociální pracovníky, knihovníky atd. Gestorem akce je JUDr. Miroslav Antl, předseda Ústavně-právního výboru Senátu PČR. Oficiálními partnery konference jsou Telefónica Czech Republic a český Google.


Akce navazuje na konference z předchozích let: "Prevence internetové kriminality a děti: technologie, edukace, legislativa" a "Online kriminalita -- prevence a legislativa", které organizovalo Národní centrum bezpečnějšího internetu rovněž pod záštitou JUDr. Miroslava Antla. Uvedených akcí se zúčastnili stovky odborníků z celé České republiky.

Teoretické znalosti (z právní, policejní, komerční oblasti atd.) budou podloženy konkrétními příklady a případy z praxe jednotlivých vystupujících, jelikož právě sdílení praktických zkušeností bylo účastníky minulých ročníků konference nejvíce oceňováno. Na konferenci budou zmíněny mj. mezinárodní projekty NCBI: "Sociální práce s mládeží ohroženou elektronickým násilím a kyberkriminalitou" (SocialWeb -- SocialWork), vzdělávací program určený pro sociální pracovníky a další pomáhající profesionály, kteří pracují s dětmi, mládeží a rodinami, a projekt "eSafety Label", podporující realizaci bezpečného IT prostředí, provozované na školá! ch. Ing. Jiří Palyza, výkonný ředitel NCBI, podotýká: "V rámci své výuky a předávání zkušeností žákům mají školy povinnost provozovat bezpečné IT prostředí a přístup k online technologiím. Úkolem projektu eSafety Label je pomoci školám dosáhnout tohoto cíle stát se více bezpečným a obohacujícím prostředím pro všechny žáky i učitele."

Opět budou na konferenci diskutovat zástupci Mládežnického panelu NCBI, tentokrát k tématu: "Nenávist na Netu a jak se bránit?". To úzce souvisí s probíhající mezinárodní kampaní, kterou v ČR realizuje NCBI, ve spolupráci s odborem pro mládež MŠMT ČR: "Mladí proti nenávisti online" (No Hate Speech Movement; iniciovaná Radou Evropy). Kampaň je zaměřena proti šíření projevů nenávisti v online prostředí. Vystoupení mladých lidí naváže na příspěvek Romana Mácy (NCBI) věnovaný rizikům sociálních sítí.

Tradičními partnery konference jsou Telefónica Czech Republic a český Google. Obě uvedené společnosti se dlouhodobě aktivně věnují otázkám bezpe! čnosti na internetu.

"Jelikož náš pracovní model závisí především na důvěře a zapojení všech zainteresovaných stran, především našich zákazníků, velmi dobře si uvědomujeme, jakou odpovědnost neseme za ochranu soukromí klientů a dětí při komunikaci on-line," řekl Jakub Chytil, člen představenstva společnosti Telefónica Czech Republic.
Mediálními partnery konference jsou: Wolters Kluwer -- časopis Řízení školy a nakladatelství Computer Press, vydavatel knihy Bezpečnost dětí na Internetu.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024






reklama: bb.billboard.cz