Internet mládeži

Internet mládeži





Dětská seznamka – bezpečná seznamka pro děti

Miloslav Fuček

2013-02-04

Představujeme

Přečteno: 7477

Komentářů: 1


Bezpečný web pro děti je potřeba zabezpečti a monitorovat. Přesně tyto funkce má první specializovaná seznamka pro děti na českém Internetu.


Dětská seznamka, kterou provozuje občanské sdružení Informační centrum oddílů a klubů působí na českém Internetu už přes 10 let. Sílou zabezpečení tohoto portálu je to, že jenom o bezpečnosti nepoučuje, ale kontroluje, opravuje a monitoruje.

 

Inzeráty podané na dětské seznamce jsou před zveřejněním schvalovány administrátorem, který je zkontroluje a protože je zde zakázáno uvádět telefonní čísla, tak z nich v případě potřeby telefonní čísla vymaže. Až potom je schválí a jsou na Dětské seznamce vidět.

 

Další funkcí, kterou seznamka má, je možnost inzerovat pod značkou. Pokud si uživatel tuto funkci zaškrtne při registraci a nebo i později dodatečně v osobním nastavení, tak se email u jeho inzerátů nezobrazuje a místo něj je odkaz, přes který mu lze poslat odpověď na inzerát, která na email přijde. Odesílatel odpovědi tak email inzerenta nevidí a nenaskenují jej ani roboti spamařů. Ten, kdo inzerát podal si potom z odpovědí, které mu přijdou na email, vybere komu odpoví. Ten se potom už jeho emailovou adresu dozví a dále si už píšou emailem.

 

Odpovědi posílané přes webový formulář jsou navíc monitorovány a tak administrátor vidí, pokud někdo odpovídá nevhodně. U odpovědi se mu zobrazí i IP adresa, z které byla odpověď poslána. Díky této funkci byl již odhalen jeden narušitel, který je vyšetřován policií pro porušení hned několika zákonů.

 

Na Dětské seznamce najdete stovky inzerátů, které jsou třízeny do mnoha rubrik. Jsou zde i rubriky pro nabízení kroužků, oddílů apod., kam mohou nabízet inzeráty dospělí jménem právnických osob. V dalších rubrice mohou zase děti shánět kroužky. Majdete zde i rubriku, kde je možno hledat dětské redaktory. Rubrik je zde několik desítek a každý si jistě vybere.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

Bez nadpisu

01.02.14 20.49

Daniel

Číst komentáře



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024






reklama: bb.billboard.cz